24 Ekim 2019 Perşembe

Gelecek İçin Yapılacak Yatırım Fikirleri

Günümüz de ekonomik bunalımdan dolayı çoğu müteahhit inşaatlarını bitirmek için sıkıntıya giriyor ve yarım kalan inşaat sayısı gerçekten çok fazla, bu durumdan dolayı müteahhit kişiler yarım kalan inşaatlarını bitirebilmek için hazırda olan satılık evlerini normal fiyatından daha düşük fiyata satılığa çıkarıyor hatta kalıpçıya ya da doğramacıya daire karşılığı verdiği işlerden dolayı evi bitirmesi gerektiğinden, hazırda olan bitmiş evlerini zarara satan müteahhitler bile bulunmaktadır.

İşlerin bu duruma geldiğini gören müteahhitler yeni inşaatlara başlamıyorlar buna bir neden olarak da, birikmiş bir miktar parası olan mal sahibi yeni bir inşaata başlamaktansa, ekonomik risk almak yerine piyasanın bu bunalımlı ortamında kabuğuna çekilerek birikmiş olan parasını idare ederek piyasanın yerine oturmasını beklemektedirler. 

Bu sebepledir ki inşaat sektöründe yavaşlamadan dolayı ve takip eden sektörlerin de iş yapmasında azalma görülmektedir, gerek mobilyacılık sektörü olsun gerek pencere sektörü olsun gerekse elektrikçiler, tesisatçılar vb. eski iş ve gelecek kaygısı olmadan rahat yaşama güvenini kendilerinde bulamamaktadırlar.

Ekonomik düzenin yolunda esnaf için gerekli adımların atılması ve borçların yapılandırılabilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde iş yapamayan şirketler ya da küçük esnaflar kepenk indirecek, batacaktır. Bir başka taraftan da dolar kurundaki dalgalanma nedeni ile alınan mal gelecekte doların düşmesi ile eldeyken zarara uğratması, ya da alınacak malın doların yükselmesi sebebiyle yeteri kadar alınamaması durumlara sokmaktadır. 
Yükselen fiyatlardan esnafın etkilendiği kadar mecburen müşteriler de etkileniyor ve piyasa yavaşlamaya başlıyor. Önüne geçebilmemiz için de kaliteli ürünleri kendimiz üretebilmeli ve dışa bağımlı olmaktan kurtulabilmeliyiz. En basitinden ülkemiz orman ürünleri bakımından kendine yetebilecek bir ülkeyken üretim yapılmadığı için ve orman yangınlarından dolayı boştan yere ağaçlarımızı kaybediyoruz, güzel bir planlama yaparak kendi kaliteli ağaçlarımızı yetiştirip, zamanı gelince üretime başlayabiliriz.

Sincan'da Keresteci olarak biz yerli kereste satışı yapmaktayız ama ithal olarak getirdiğimiz kerestelerin yanında bizim kerestelerimiz biraz daha kalitede yoksun kalmaktadır. Halbuki kendi kaliteli kerestemizi yapabilmek için önümüzde bir engel gözükmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder